Converse, inte bara en skoMay 22, 2012March 31, 2014admin

röd converse skoDet finns inte många klädesplagg eller skor som talar så mycket som den lille tygdojan Converse gör. Den representerar inte bara en funktionell sko utan ett stort antal stilar, livsstil, musikstil, ett ställningstagande. Skon har sedan sin födelse på tidigt 1900-tal, inte många kan skryta om att vara hundra år gamla och har återkommit i modevärlden ett flertal gånger. Även inom sporten har de varit populära, då främst i basket på 60-talet. Skorna är dock inte helt optimala att sporta i en längre tid då de har en helt platt gummisula under.

Olika musikstilar

Idag representerar den så många stilar, rockabillys bär skorna med stolthet då de är vintage och fanns redan på ”greaserns” tid. Rockarna bär den enkla tygskon och ger ett rockigt intryck och har använts av rockens artister sedan 70-talet. Popens och hipsters använder även de skorna och ingen kan direkt säga att någon stil ”äger” skon. Den passar alla helt enkelt. Just vad det är med modellen som gör att den passar alla vet man inte, den har bara blivit en självklar favorit.

Olika utseende

Själva skon i sig har inte bytt form, den finns i hög eller låg modell, den finns dock i många olika färger. Det har även funnits i en Twilight-edition för de som ville ha New Moon posten på deras sko. De finns i varmfodrade och i läder, men de absoluta favoriterna är i färgerna svart, röd och vit. Vilken man än föredrar så är det ett faktum att Converse skor alltid kommer att förbli populära. Den täcker så många stilar att den omöjligt skulle tappa sitt värde.