En stor stjärna möter en annanNovember 3, 2016November 3, 2016admin
pexels-photo-70222-large

Håkan Hellström tycks bara fortsätta utvecklas som artist. Det senaste om denna mycket populära, folkkära och kritikerrosade stjärna är att han nu släpper en hiphop-låt tillsammans med en annan stor svensk artist – Silvana Imam. Vad är det vidare som gör att Håkan är så stor och ständigt får ännu fler hängivna fans?

Det må vara så att Håkan redan är en av Sveriges mest spelade artister på Spotify, med över hela 878 000 lyssnare i månaden, som nämnts i ett tidigare inlägg här. Men framgången och lyssnarna på Spotify lär fortsätta med denna nya låt som nu finns att höra på musiktjänsten.

I Expressen kan en läsa om hur Silvana Imam på Håkan Hellströms Spotify säger att det är mäktigt att avsluta detta händelserika år med honom. Många är nog benägna att hålla med eftersom det är två av landets mest spännande och dessutom populära musiker som går ihop och tillsammans gör något nytt.

Enligt andra medier träffades rapparen och popparen redan på Håkans efterfest på Storan i Göteborg, detta efter hans stora rekordspelning på Ullevi i juni. Silvana rappar bland annat: “Ey! Från Pustervik till Ullevi dom håller ner mig, barnen ingen Bullerbyn, Silvana skapar nya seder, i mitt nya land det är nya regler”. Detta innan Håkan kommer in och börjar sjunga.

Vad gör Håkan så stor?

Men vad är det som gör att Håkan verkligen kan kliva rakt in i våra hjärtan. Så som har har gjort i över 15 år och fortsätter att göra. Det tycks vara dels hans sätt att vara ödmjuk inför sin publik och sina lyssnare, med rufsigt hår och sköra texter som når ända in i själen. Texterna är otyglade och levande, kryptiska, brutala, sorgsna, vackra och kanske främst väldigt ojämna. Poesi och lyrik i ett och samma. Mest tycks de handla om kärlek och romantiken är ständigt närvarande men även vemodet och tomheten, döden och livet, åldrandet och ungdomen. Han tycks vara en expert på att få en att känna att man verkligen är bekväm med honom, att han lika gärna skulle kunna vara grannen i lägenheten bredvid, eller en gammal gymnasiekompis, en av oss, en hamnarbetare, en student, en vilsen, en hittad.