Håkan Hellström och Iphone 7September 19, 2016September 19, 2016admin

Vilken är den mest lyssnade manlige artisten i Sverige hittills under 2016? Hur ska man lyssna på musik nu när Iphone 7 har släppts, men utan det vanliga hörlursuttaget? Vilka låtar av vår älskade popkung Håkan Hellström, är de mest lyssnade av sångskatten på Spotify? Läs mer nedan.

5359234-hakan-hellstrom-liveSommaren har kommit och gått, som den alltid gör. Med musik, sol, god mat och förmodligen en hel del rosé. Men vad har vi lyssnat på för artister i sommar egentligen? Enligt en artikel i Dagens Nyheter är det med stor sannolikhet så att många har lyssnat på vår folkkäre Håkan Hellström även denna sommar. Under 2016 har han spelats mest av alla manliga artister i Sverige, med hela 878 000 lyssnare i månaden, sammanlagt har svenskarna lyssnat på honom hela 2834 år på Spotify, enligt streamingtjänsten själv. De mest spelade Håkan Hellström-låtarna genom tiderna på Spotify är vidare:

 1. ”Det kommer aldrig va över för mig”
  2.
  ”Valborg”
  3. 
  ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”
  4.
   ”Nu kan du få mig så lätt”
  5. 
  ”En midsommarnattsdröm”
  6. 
  ”Kom igen Lena!”
  7. 
  ”Ramlar”
  8. 
  ”Du kan gå din egen väg”
  9.
   ”En vän med en bil”
  10. 
  ”När lyktorna tänds

Nya Iphone stänger dörrar och öppnar upp för nytänkande

ho%cc%88gtalare-ikonerPopens kung må vara krönt, men hur lyssnar vi på musiken han spelar? Jo, de allra flesta lyssnar i sina mobiler. Nu med den nya Iphonen, Iphone 7, får man dessutom klara sig utan ett klassiskt 3,5-millimetersuttag för hörlurar, något som man kan läsa om i bland annat Svenska Dagbladet. Men Apple har släppt så kallade Airpods att köpa till, de är trådlösa och laddas upp för att sedan ha en batteritid på 5 timmar. Förutom nyheterna kring hörlurar och hur man ska lösa det problemet så finns det goda nyheter med mobilen också, bland annat att det är nya kameror på denna generation smarttelefon, med ny, vassare teknik á 12 megapixel och ljusare blixt. Dessutom är batteritiden bättre, något som gläder alla de som gärna lyssnar mycket på musik under en dag, samt att Iphone även ska ha så kallat stereoljud genom högtalare i toppen, respektive botten av telefonen. Det gör att man kan lyssna på musik utan hörlurar när man är hemma till exempel, och det med förhoppningsvis bra ljud. Om man mot förmodan råkar tappa, och spräcka skärmen, på telefonen, är det billigaste och bästa alternativet att lämna in mobilen, på till exempel iphonereparation.se.

För några dagar sedan kunde en se rapporter om att Iphone 7 plus hade sålt slut, redan, bara några dagar efter lanseringen. Det meddelade Apple själva och uppgav då att kunder får nöja sig med att beställa mobilen, som sedan kommer i efterhand. Beroende på hur man väljer att köpa sin Iphone kan det faktiskt bli en hel del prisskillnad, enligt Expressen Dina Pengar, det kan till och med skilja uppemot flera tusen kronor. Bra att kolla upp och känna till inför musikhösten 2016, då man givetvis vill vara rustad med det bästa ljudet och gärna det i en ny, smart telefon.