Musik och mode

4219727-happy-and-fashionable

Folk har alltid inspirerats av kändisar, och främst artister. Många har talat om “det”, någon typ av speciell utstrålning som knappt går att förklara – men som krävs för att man  ska bli en lyckad artist. Det är nog därför vi dras till dessa artister, och det är därför vi känner att vi vill vara som dem. Självklart inspireras vi av vad artisterna har på sig, eftersom de verkar vara så speciella. Så har det nog alltid varit, och kommer nog alltid att vara. Detta gäller ju såklart främst mode, och det är ju lite extra kul när man tänker att mode och musik verkligen går ihop. Det är inte ovanligt att de som håller på med musik är modeintresserade och vice versa. Sen inspireras man ju också och klär sig efter den artist man gillar, och den musik den spelar. Säg att man gillar Beyoncé, då är det väl klart att man gärna (alla kanske inte kan det men i alla fall försöker) ser ut som henne. Man kan till exempel spara ut håret, ha stora örhängen och så vidare. Samma sak om man gillar att lyssna på till exempel Lykke Li, då är det enkelt att inspireras av hennes stil. Mittbena och svarta kläder, så är man klar. Och det är ju, för om man går runt i likanande kläder som Lykke Li, så ser ju också andra vad du gillar att lyssna på – och då blir det lättare att möta människor som du. Nu är det ju också extra lätt att hitta kläder för att liknades med den artist man gillar, internet har ju öppnat allt och lite till. Tänk om de som gillade Madonna på 80-talet kunde knappa sig in på internet och köpa sexiga underkläder online för att likna hennes (då) väldigt utmanade stil.

Svenska dagbladet har skrivit om hur kändisar påverkar just modebranschen, så här inleds artikeln:

Kändishysteri har präglat modebranschen under 2000-talet. En modevisning har blivit lika mycket en uppvisning av en klädkollektion som en möjlighet för fotografer att fånga kändisar på bild. Dagen efter en stor internationell visning blir jag inte längre förvånad när jag i tidningar och på nätet ser fler bilder av minglande gäster än på catwalkpromenerande modeller.

inspirerande artister

Det handlar alltså främst om att kändisar som fotas av paparazzis och dylik, på fester och på stan. Det måste vara otroligt tungt att vara popstjärna och hela tiden veta att någon följer efter en, men samtidigt är det ju en del av deras arbete – och något som många själva önskar att de fick vara med om. Det är ju en konstant bekräftelse (även om media kan vara ganska hård också) och man vet ju att det är många som gillar de, annars skulle ingen vilja skriva om kändisarna. Just nu är det verkligt stora artisterna som vi inspireras av följande:

  • Beyonce, så klart! Hon är större än någonsin och alla älskar henne.
  • Justin Bieber, alla tjejer vill ha honom och alla killar vill se ut som honom.
  • Loreen, ett år sedan hon van Eurovision men hennes musik och stil har influerat hela Sverige
  • Robyn, alltid en stilikon och för alltid en fantastisk artist.